Trentin bezorgt Mitchelton-Scott vierde ritoverwinning

Trentin bezorgt Mitchelton-Scott vierde ritoverwinning

Matteo Trentin heeft Mitchelton-Scott de vierde ritoverwinning bezorgd. De Italiaan maakte deel uit van een grote kopgroep en reed net voor de voet van de slotklim weg van de rest. Met een voorsprong van een halve minuut op Kasper Asgreen passeerde hij de top, waarna hij zijn voorsprong in de afdaling niet meer uit handen gaf. Bauke Mollema werd vierde.

Mollema in de aanval

Met Thomas De Gendt als aanstoker reed er al gauw een kopgroep van 33 man weg. Eén Nederlander maakte deel uit van die groep: Bauke Mollema. Ook Dylan Teuns, Daniel Oss, Matteo Trentin, Greg Van Avermaet, Rui Costa, Jasper Stuyven, Xandro Meurisse, Edvald Boasson Hagen en Ben King waren onderdeel van de kopgroep. Het peloton onder leiding van Deceuninck-Quick-Step gaf ze alle ruimte, waardoor de voorsprong opliep tot een kwartier.

Andrea Pasqualon won de tussensprint, waarna De Gendt één puntje meepakte op de eerste van twee bergsprints. Onder tropische weersomstandigheden werd er naar Gap gereden, maar gelukkig voor het peloton was er met nog 80 kilometer te rijden een onvervalste wolkbreuk. Het viel met bakken uit de hemel, maar weinig renners zullen dat erg gevonden hebben.

De kopgroep reed gestaag door naar de laatste hindernis van de dag. Met nog zo’n vijftien kilometer te gaan werd de Col de la Sentinelle (5,2 km à 5,4%) opgedraaid. Elf renners hadden zich losgerukt van de rest en begonnen met een marge van 40 seconden op de rest van de kopgroep aan de klim van derde categorie. Net voor het begin van de klim demarreerde Trentin, met Périchon in de achtervolging. Langzaam maar zeker bouwde Trentin zijn voorsprong uit.

Trentin

De achtervolgers reageerden niet op de aanval van Trentin. Pas in de laatste kilometer van de Sentinelle versnelde Kasper Asgreen en kwam hij op een halve minuut van de Italiaan over de top, maar dat was te laat. In de afdaling bouwde hij zijn voorsprong zelfs verder uit en mocht hij na een knappe solo het zegegebaar maken. Voor Mitchelton-Scott is het na twee ritoverwinningen van Simon Yates en een ritzege van Daryl Impey de vierde dagzege.

Asgreen finishte uiteindelijk als tweede. Van Avermaet won de sprint van de achtervolgers ten koste van Mollema, die op de slotklim terug wist te keren in de voorste groep en als vierde de streep in Gap passeerde.

In het peloton gebeurde er (op een opstootje tussen Tony Martin en Luke Rowe na) niets. Na meer dan 20 minuten van de ritwinnaar passeerde Julian Alaphilippe en de rest van het peloton de streep.

Uitslag 17de etappe Tour de France 2019:

1. Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) 4:21:36 uur
2. Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step) + 37 seconden
3. Greg Van Avermaet (CCC) + 41 seconden
4. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) ,,
5. Dylan Teuns (Bahrain-Merida) ,,
6. Gorka Izaguirre (Astana) ,,
7. Daniel Oss (BORA-hansgrohe) + 44 seconden
8. Pierre-Luc Périchon (Cofidis) + 50 seconden
9. Toms Skujins (Trek-Segafredo) ,,
10. Jésus Herrada (Cofidis) + 55 seconden

Uitslag en klassement

Share this post