Tour de France 2021 start in Kopenhagen

Tour de France 2021 start in Kopenhagen

De kans is groot dat de Tour de France van 2021 in Denemarken start, dat meldt de Franse zender Europe1. “Het is het verhaal van de grootste wielerwedstrijd ter wereld en de grootste fietsstad ter wereld die elkaar ontmoeten”, zegt Christian Prudhomme over de Tour en Kopenhagen.

Tour naar Kopenhagen

Eerder had de Deense minister van Financiën, Kristian Jensen, via Twitter verklapt dat de Tour naar Denemarken zou komen. “Het is officieel: de Tour 2021 start in Kopenhagen!” Even later verwijderde hij zijn Tweet, waarschijnlijk mocht het nog niet naar buiten komen. De geruchten gaan dat er vandaag door de Deense premier een persconferentie wordt belegd met meer informatie.

Het zou de eerste keer zijn dat Denemarken de Tour mag verwelkomen. De Giro d’Italia startte wel eens in Denemarken: in 2012 ging de Giro van start in Herning. In 2021 is het exact 25 jaar geleden dat Bjarne Riis de Tour won.

Update: de Tour start inderdaad in Kopenhagen.

Drie etappes

De Tour de France start in 2021 met een individuele tijdrit over 13 kilometer. De tweede rit voert het peloton van Roskilde naar Nyborg, de derde en tevens laatste etappe op Deense bodem gaat van Vejle naar Sønderborg.

Share this post