Tour 2019: Kruijswijk en Groenewegen kopmannen Jumbo-Visma

Tour 2019: Kruijswijk en Groenewegen kopmannen Jumbo-Visma

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma heeft haar Tourselectie bekend gemaakt. Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk delen het kopmanschap, maar de opvallendste renner in de selectie is Wout van Aert. De Belg maakt zijn debuut in een grote ronde.

Geen Roglic

Grote afwezige is Primoz Roglic. De Sloveen eindigde onlangs als derde in de Giro d’Italia en greep vorig jaar in de afsluitende tijdrit net naast een podiumplek in de Tour. Aanvankelijk leek het erop dat Roglic na de Giro ook de Tour zou rijden, maar hij maakt geen deel uit van de Tourselectie.

Kruijswijk is de onbetwiste klassementskopman. Hij deed vier keer eerder mee aan La Grande Boucle en eindigde vorig jaar knap als vijfde. Bergop mag Kruijswijk steun verwachten van George Bennett en Laurens De Plus. Laatstgenoemde zou in de Giro als meesterknecht van Roglic fungeren, maar moest door ziekte al vroegtijdig de ronde verlaten.

Groenewegen voor ritzeges

Met Kruijswijk mikt Jumbo-Visma dus op een goed klassement. Van Dylan Groenewegen worden er ritzeges verwacht. De sprinter won in 2017 op de Champs-Élysées en schreef vorig jaar twee Touretappes op zijn naam. Gesteund door Mike Teunissen en Tony Martin moet hij zich in het sprintgeweld zien te mengen.

De selectie wordt compleet gemaakt door Amund Grondahl Jansen en… Wout van Aert. De nog maar 24-jarige meervoudig veldritwereldkampioen maakt zijn debuut in een grote ronde. “Hij is klaar voor de volgende stap”, legt ploegleider Merijn Zeeman uit. “Hij is een versterking voor ons team. Hij reed niet teveel koersdagen en Wout heeft zich ideaal voorbereid. Na de Tour rijdt hij de Prudential Ride en daarna start zijn cross-seizoen.”

Selectie Jumbo-Visma voor de Tour:

– Steven Kruijswijk
– Dylan Groenewegen
– Tony Martin
– Wout van Aert
– Laurens De Plus
– George Bennett
– Amund Grondahl Jansen
– Mike Teunissen

Wout van Aert 2019
Van Aert maakt zijn Tourdebuut.

Share this post