Tour 2019: Cavendish moet recordjacht uitstellen; geen deelname

Tour 2019: Cavendish moet recordjacht uitstellen; geen deelname

De 106e Tour de France staat volledig in het teken van Eddy Merckx. In dat licht is er meer goed nieuws voor De Kannibaal, want voorlopig blijft hij de renner met de meeste ritoverwinningen in de Tour (34). Mark Cavendish (goed voor 30 ritzeges in de Tour) maakt namelijk geen deel uit van de Dimension Data-selectie.

Vrijbuitersploeg

Cavendish kwakkelt al een tijdje met zijn gezondheid. In de Ronde van Slovenië kreeg hij de kans om zich in de Tourselectie te rijden, maar wist hij de ploegleiding van de Zuid-Afrikaanse ploeg niet te overtuigen. Na Marcel Kittel is de Brit de tweede topsprinter – van weleer – die zaterdag in Brussel ontbreekt. Ook Fernando Gaviria (geblesseerd) is er niet bij.

Dimension Data mikt bij afwezigheid van Cavendish met Edvald Boasson Hagen en debutant Giacomo Nizzolo op ritzeges. Steven Cummings, Ben King, Reinardt Janse van Rensburg en Michael Valgren mogen voor eigen kansen rijden. Roman Kreuziger doet voor de negende keer mee aan La Grande Boucle en finishte vier keer in de top tien. Ervaring genoeg, maar de tijd begint bij de 33-jarige Tsjech te dringen.

Selectie Dimension Data voor de Tour de France 2019:

– Edvald Boasson Hagen
– Giacomo Nizzolo
– Ben King
– Roman Kreuziger
– Michael Valgren
– Reinardt Janse van Rensburg
– Steven Cummings
– Lars Bak

Mark Cavendish 2019

Share this post