Toen Cipollini ‘MSR’ won, was Valverde er al bij

Toen Cipollini ‘MSR’ won, was Valverde er al bij

In 2002 maakte Alejandro Valverde zijn debuut in Milaan-San Remo. Zijn 130e plek maakte niet veel indruk, maar niemand had toen verwacht dat 17 jaar later nog teruggedacht zou worden aan die Milaan-San Remo én Alejandro Valverde. Anno 2019 is Valverde wereldkampioen en doet hij opnieuw mee aan de Italiaanse klassieker.

Valverde en Rebellin

Het is een opvallend gegeven. Van alle 170 deelnemers van Milaan-San Remo 2002 zijn er nog maar twee actief: Valverde (38) en de eeuwige Davide Rebellin (47). Valverde stond zes keer eerder aan de start van La Primavera, maar deed het niet beter dan een 15de plaats in 2016.

Alejandro Valverde 2003
Een piepjonge Valverde (hier in 2003) deed in 2002 al mee aan La Primavera.

Een blik op de uitslag van Milaan-San Remo 2002 is er een om in te verdwalen. Cipollini won destijds in een massasprint voor Fred Rodriguez en Markus Zberg. Oscar Freire finishte op de vijfde plaats, Marc Lotz was op de negentiende positie de beste Nederlander. Ook Lance Armstrong, Paolo Bettini, Michele Bartoli, Richard Virenque, Erik Zabel en Ludo Dierckxsens waren van de partij.

Zaterdag staat Valverde voor de zevende keer aan het vertrek. Gesteund door mede-klimgeiten Carlos Betancur en Mikel Landa verwacht je niet veel van de Movistar-equipe, maar met Jürgen Roelandts en Carlos Barbero heeft de ploeg wel degelijk kanshebbers voor een mooie ereplaats in de gelederen.

Na Milaan-San Remo verplaatst Valverde zich naar Catalonië, om op maandag 25 maart aan de gelijknamige ronde te beginnen.

Milano-Sanremo 2018

Lees ook

Voorbeschouwing Milaan-San Remo 2019

Share this post