Tijdverlies voor Aru en Zakarin, Nederlanders ogen sterk

Tijdverlies voor Aru en Zakarin, Nederlanders ogen sterk

De derde Touretappe heeft voor Fabio Aru, Ilnur Zakarin en Rohan Dennis flink wat tijdverlies opgeleverd. Aru reed op een ongunstig moment lek en verloor 1:22 minuut op etappewinnaar Julian Alaphilippe. Rohan Dennis kan een goed klassement al helemaal op zijn buik schrijven.

Op achterstand

Van de Australiër werd voorafgaand aan de Tour veel verwacht. Hij reed een ijzersterke Ronde van Zwitserland en werd door veel kenners getipt als dark horse. Daags voor de Tour liet hij echter weten dat hij deze Tour volledig in dienst zal rijden van Vincenzo Nibali, die de Giro in zijn benen heeft. Wel ambieert hij etappewinst en zou hij in de bergetappes voor eigen kansen willen rijden. Na vandaag staat hij al op 9:05 minuten van de geletruidrager en is de kans groot dat hij de vrijheid van het peloton geniet als hij aanvalt.

Voor Aru en Zakarin is de schade iets minder groot. Aru verloor dus 1:22 minuut en Zakarin – die moest passen op de Mutigny – gaf bijna vier minuten toe. De andere klassementsmannen kwamen de etappe heelhuids door.

Twee Nederlanders in de top tien

Steven Kruijswijk eindigde in de daguitslag als zeventiende en is daarmee de beste Nederlander. Wilco Kelderman finishte tien plekken lager en klimt de top tien binnen. Kruijswijk blijft op de derde plaats in het klassement staan, terwijl Kelderman van de achttiende naar de tiende plaats stijgt. Bauke Mollema gaf vandaag ook geen tijd toe; hem vinden we terug op de vijftigste plaats.

Wilco Kelderman 2019
In de schaduw van Kruijswijk staat Kelderman er prima voor.

Klassement na de derde etappe

Share this post