Teunissen: ‘Deze dagen pakken ze me niet meer af’

Teunissen: ‘Deze dagen pakken ze me niet meer af’

Voor Mike Teunissen is zijn gele droom na twee dagen ten einde gekomen. Tijdens de etappe voelde Teunissen dat een langer verblijf in het geel niet realistisch was en gaf hij Wout van Aert een vrijbrief om voor etappewinst te gaan. Op ruime achterstand van ritwinnaar Julian Alaphilippe passeerde hij in Épernay de finishstreep en kon hij voor het eerst deze Tour direct naar de ploegbus.

‘Misschien is het circus iets te veel geweest’

In het begin van de etappe had hij al rekening gehouden met het verliezen van de gele trui. Toen hij op de laatste hindernis moest passen, probeerde hij samen met Julien Simon (Cofidis) het gat nog te overbruggen, maar gaf hij zich al snel gewonnen. “Na de eerste klim heb ik tegen Wout van Aert gezegd dat ik niet goed genoeg was en hij zijn eigen plan moest trekken”, aldus Teunissen tegen het ANP. “Daar doen we niks aan, dat is het leven. Misschien dat het circus van de afgelopen twee dagen iets te veel is geweest.”

Zondag won Teunissen in het geel de ploegentijdrit, maar vandaag was zijn eerste ‘echte’ etappe in de leiderstrui. Hij heeft ervan genoten, “maar niet het laatste uur”, vervolgt de Nederlander. “Het was wel heel speciaal. Deze dagen pakken ze me niet meer af. Ik voelde wel dat ik niet meer de benen had van de voorbije weken, of dagen. Waren ze nog wel goed geweest, dan had ik wellicht langer mee kunnen gaan.”

Punten voor Peter

Naast het geel raakte Teunissen ook zijn groene trui kwijt. Peter Sagan is nu de nieuwe eigenaar van de puntentrui.

Mike Teunissen 2019

Share this post