Terpstra en Boudat winnen Zesdaagse van Rotterdam

Terpstra en Boudat winnen Zesdaagse van Rotterdam

Niki Terpstra en Thomas Boudat zijn er alsnog in geslaagd om de Wooning Zesdaagse van Rotterdam te winnen. Op de slotavond namen ze in het sfeervolle Ahoy de leiding over van het Deense duo Marc Hester en Lasse Norman Hansen.

Sterk slot

Terpstra en Boudat begonnen vorige week goed aan de zesdaagse, maar gaven op de tweede dag de leiding uit handen aan de Denen. Er leek geen maat op Hester/Hansen te staan. Terpstra/Boudat begon slechts als vierde aan de slotavond. Het werd een mooi duel tussen Hester/Hansen, Terpstra/Boudat, Stroetinga/Havik en Van Schip/Steels, die allemaal in kansrijke positie begonnen aan de laatste onderdelen.

De avond begon goed voor Terpstra/Boudat, want in de puntenkoers gingen ze over de 200-puntengrens en namen ze de leiding van de Denen weer over. In de afsluitende koppelkoers hielden de renners van Direct Energie knap stand en wisten ze onder andere een alles-of-niets poging van Stroetinga/Havik succesvol af te slaan. Uiteindelijk kwamen twee koppels een ronde tekort voor de winst. Het koppel Psczcolarski/Ghys (Kenny De Ketele viel eerder met een sleutelbeenbreuk uit) finishte ook op een ronde, maar had minder punten dan de winnaars.

Vierde zege

Voor Terpstra is het zijn vierde eindzege in Rotterdam. Zijn laatste overwinning dateerde alweer van 2015, toen hij samen met Iljo Keisse voor het derde jaar op rij het zegegebaar mocht maken. Voor de talentvolle Boudat is het zijn eerste overwinning in Rotterdam.

Einduitslag Zesdaagse van Rotterdam 2019

1. Thomas Boudat & Niki Terpstra (225 punten)
2. Lasse Norman Hansen & Marc Hester (+ 1 ronde, 279 punten)
3. Yoeri Havik & Wim Stroetinga (+ 1 ronde, 246 punten)
4. Wojciech Psczcolarski & Robbe Ghys (+ 1 ronde, 168 punten)
5. Jan-Willem van Schip & Stijn Steels (+ 2 ronden, 286 punten)
6. Albert Torres & Sebastian Mora (+ 2 ronden, 248 punten)
7. Dion Beukeboom & Melvin van Zijl (+ 2 ronden, 164 punten)
8. Pim Ligthart & Moreno De Pauw (+ 7 ronden, 129 punten)
9. Jules Heesters & Bryan Boussaer (+ 9 ronden, 103 punten)
10. Ramon Sinkeldam & Roy Pieters (+ 10 ronden, 101 punten)
11. Maikel Zijlaard & Nick Stöpler (+ 11 ronden, 81 punten)

Share this post