Teleurgestelde Cavendish: ‘Mijn hart is gebroken’

Teleurgestelde Cavendish: ‘Mijn hart is gebroken’

Al jaren is Mark Cavendish een zekerheidje op de deelnemerslijst van de Tour de France. Sterker nog: sinds 2007 was hij er altijd bij en mocht hij in totaal 30 keer zijn armen in de lucht steken. Dit jaar doet de topsprinter niet mee. Zijn ploeg Dimension Data heeft hem gepasseerd en dat doet Cavendish veel pijn, laat hij weten op Twitter.

‘Ik ben in vorm’

“Waar moet ik beginnen”, start Cavendish zijn verhaal. “Mijn hart is gebroken door de beslissing dat ik dit jaar de Tour niet mag rijden. Zoals ik al mijn hele carrière heb gedaan, heb ik er alles aan gedaan om in de Tour in topvorm te zijn. Dit heeft er zo’n beetje altijd voor gezorgd dat ik mijn doelen kon behalen, of in ieder geval in de buurt kwam. Na een lastige periode door het Eppstein Barr-virus, voelde ik dat ik weer in vorm aan het raken was. Ik was er helemaal klaar voor.”

Mark Cavendish 2019

Lees ook

Tour 2019: Cavendish moet recordjacht uitstellen; geen deelname

“Ondanks dat ik er niet zal zijn, zal ik wel mijn ploeggenoten steunen. Ik wens ze veiligheid en succes toe in Frankrijk, en ik hoop dat we nog meer kinderen op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets kunnen krijgen”, doelt Cavendish op de missie van Dimension Data. “Bedankt voor jullie steun”, sluit hij af.

Sterk kampioenschap

Collega-sprinter Adam Blythe (Lotto-Soudal) snapt niets van de niet-selectie. “Het is jammer dat Cavendish niet meedoet aan de Tour. Hij kan als geen ander pieken en zoals hij reed tijdens het kampioenschap, was hij er echt klaar voor.”

Mark Cavendish 2019

Share this post