Sunweb met Kelderman als kopman naar de Vuelta

Sunweb met Kelderman als kopman naar de Vuelta

Volgende week zaterdag (25 augustus) gaat de Vuelta a España 2018 van start. Lotto-Soudal maakte woensdag als eerste ploeg haar selectie bekend en vandaag deelt Sunweb de namen van acht mannen die namens de Duitse ploeg meedoen aan de Spaanse ronde. Wilco Kelderman voert de Sunweb-troepen aan.

Rentree in de Vuelta

Kelderman finishte vorig jaar als vierde in de Vuelta en zou in de Tour de France zijn kopman Tom Dumoulin moeten bijstaan. Een week voor de Tour kwam Kelderman tijdens het NK ten val en blesseerde daarbij zijn schouder, terwijl hij eerder dit jaar al zijn sleutelbeen brak. In de Vuelta maakt hij na twee koersloze maanden zijn rentree.

De Duitse ploeg mikt met Kelderman op een goed klassement, al is het wel gissen naar zijn vorm. De 27-jarige renner deed twee keer eerder mee aan de Vuelta, resulterend in een 14e plek in 2014 en een 4e plaats vorig jaar. Het is voor Kelderman, die nog wacht op zijn eerste overwinning in een grote ronde, zijn beste resultaat. Bergop krijgt hij steun van de jonge talenten Michael Storer en Jai Hindley, Simon Geschke zorgt voor de ervaring binnen de ploeg.

Phil Bauhaus moet in de spaarzame sprintetappes voor succes zorgen. De 24-jarige Duitser verkast na dit seizoen naar Bahrain-Merida en begint aan zijn tweede grote ronde. Mike Teunissen, Martijn Tusveld en Johannes Fröhlinger maken de selectie compleet.

Selectie Sunweb voor de Vuelta a España 2018:

Wilco Kelderman
Martijn Tusveld
Mike Teunissen
Simon Geschke
Phil Bauhaus
Johannes Fröhlinger
Jai Hindley
Michael Storer

Share this post