Sunweb maakt Giro-selectie openbaar

Sunweb maakt Giro-selectie openbaar

Tom Dumoulin wordt in de Giro d’Italia 2018 bijgestaan door vier landgenoten, dat heeft zijn ploeg Sunweb donderdag bekend gemaakt. Dumoulin start als titelverdediger en hoopt zijn prestatie van vorig jaar te evenaren. “We gaan de 101e editie van de Giro net zoals vorig jaar in en mikken dus op een goed klassement met Tom”, blikt ploegleider Marc Reef vooruit.

Jong en ervaren

De Sunweb-ploeg bestaat uit renners tussen de 22 en 38 jaar. De jongere renners Chris Hamilton, Lennard Hofstede, Sam Oomen en Louis Vervaeke worden geholpen door de ervaren Laurens ten Dam, Roy Curvers en Chad Haga, die bij elkaar 28 grote rondes hebben gereden. “We starten als titelverdedigers en dat brengt andere druk met zich mee. Vechten voor een klassement is totaal anders dan rijden voor een etappeoverwinning; iedereen in het team moet drie weken lang gefocust blijven. We hebben veel geleerd van vorig jaar en nemen die ervaring mee naar deze Giro.”

Dumoulin verbleef samen met Vervaeke en Oomen in de Sierra Nevada om zich voor te bereiden op zijn eerste hoofddoel van 2018. Daar werd de koers geanalyseerd en uiteindelijk de conclusie getrokken dat de Giro dit jaar nog zwaarder is dan de 100e uitvoering. “Op papier is die zwaarder, want er moet meer geklommen worden en er zitten minder tijdritkilometers in. Onze selectie is samengesteld op basis van het parcours met de juiste balans tussen talentvolle klimmers en ervaren koerskapiteinen. We reizen naar Israël af met een sterke en gemotiveerde ploeg, dus kunnen niet wachten om te beginnen”, aldus Reef.

Selectie Sunweb voor de Giro d’Italia 2018:

– Tom Dumoulin
– Laurens ten Dam
– Sam Oomen
– Lennard Hofstede
– Roy Curvers
– Louis Vervaeke
– Chris Hamilton
– Chad Haga


We hebben alles over de Giro voor je verzameld op fiets.nl/giro. Je vindt hier de deelnemende renners en teams, de klassementen en uitslagen, het etappe-overzicht en tijdens de etappe’s een liveticker met het laatste nieuws.


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *