Stybar duikt weer (even) het veld in

Stybar duikt weer (even) het veld in

Zdenek Stybar maakt in de kerstperiode zijn opwachting in het veld. De Tsjech doet onder andere mee aan de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder en zal daarna nog drie crossjes rijden.

‘Prachtige discipline

Na Heusden-Zolder (26 december) staan de crossen in Loenhout (28 december), Diegem (30 december) en Baal (1 januari) op zijn programma. Voor de 33-jarige Tsjech is meedoen aan deze wedstrijden een leuke manier om zich voor te bereiden op het nieuwe wegseizoen. Na zijn laatste cross in Baal reist hij naar Calpe om zijn ploeggenoten van Deceunick-Quick-Step te vergezellen op een trainingskamp.

“Ik kijk er erg naar uit om weer terug te keren in de cross. Het is een prachtige discipline waar ik echt van houd. Het wordt wel enorm zwaar en een flinke uitdaging, maar ik hoop dat ik er ook een beetje plezier aan zal beleven”, blikt Stybar vooruit. In Heusden-Zolder zal hij niet in de kleding van zijn ploeg aan de start verschijnen, maar in het shirt van zijn land. “Het lijkt mij erg leuk om de jongere renners daar te begeleiden en her er der wat tips te geven.”

Drievoudig wereldkampioen

Stybar werd in 2010, 2011 en 2014 wereldkampioen. Na het WK van 2014 in Hoogerheide stopte hij met veldrijden en was hij sporadisch terug te zien in het veld. Dit jaar noteerde hij top-tiennoteringen in de Ronde van Vlaanderen (10e) en Parijs-Roubaix (9e).

Share this post