Streep door WK voor Gesink na trainingsongeluk

Streep door WK voor Gesink na trainingsongeluk

Robert Gesink is maandag hard ten val gekomen en kan daardoor deelname aan het wereldkampioenschap wielrennen vergeten. Gesink was in Boulder (VS) aan het trainen om zich voor te bereiden op de WorldTour-koersen in Montréal en Quebec en kwam daarbij ongelukkig ten val op een gedeelte slecht wegdek. Hij brak twee ribben en zijn sleutelbeen.

Bondscoach baalt

Een flinke streep door de rekening van Gesink, want hij had van de WK in Innsbruck een doel gemaakt. Bondscoach Thorwald Veneberg baalt en zag in Gesink een ‘belangrijke pion’. “Ik baal hier van, maar op dit moment leef ik vooral met Robert mee. Hij was een zekerheidje in de selectie en een heel belangrijke pion”, zegt de bondscoach in Trouw.

De wereldkampioenschappen in Innsbruck is het op het lijf geschreven van de klimmers. Door het afhaken van Gesink mist de Nederlandse ploeg een kanshebber op een ereplaats, maar blijven er met Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman, Wout Poels, Bauke Mollema en Tom Dumoulin nog meerdere kanshebbers over. Veneberg is van plan om een aanvallend WK te rijden en had voor Gesink een belangrijke rol weggelegd. “Als ploeg willen wij niet afwachten tot het laatste klimmetje, maar aanvallen. En als iemand goed is in aanvallen, is het Robert wel.”

Share this post