Slagter hoopte op meer: ‘Ik ben extreem leeg’

Slagter hoopte op meer: ‘Ik ben extreem leeg’

De veertiende Touretappe werd kleur gegeven door 32 aanvallers. Tom-Jelte Slagter was de enige Nederlander in de kopgroep en had lange tijd zicht op de etappeoverwinning. Helaas voor Slagter beschikte hij niet over de gewenste wonderbenen en finishte hij uiteindelijk als negentiende. “Ik had op meer gehoopt.”

‘Ik was iets minder dan zij’

Slagter ging met nog zestig kilometer te gaan in de aanval. Samen met Jasper Stuyven reed hij nog Gorka Izagirre toe en pakten ze een voorsprong van anderhalve minuut op de achtervolgers. De samenwerking was echter verre van ideaal, mede doordat Slagter simpelweg niet sterk genoeg was. “Ik reed volle bak mee met Stuyven en Izagirre, maar merkte wel dat ik minder was dan zij. Izagirre snapte dat niet zo goed en die zei: ‘dan rijd ik ook wat minder mee’. Jammer.”

Omar Fraile 2018

Lees ook

Fraile beste vluchter, Dumoulin verliest geen tijd

Slagter werd voor de slotklim naar Mende teruggepakt en finishte uiteindelijk als negentiende op meer dan twee minuten van ritwinnaar Omar Fraile. Slagter baalt, want zo vaak krijgt hij niet de kans om een Touretappe te winnen. “Ik zou het graag nog eens overdoen, maar het was op dat stuk te vlak voor mij. Jammer, want die finish lag mij wel”, blikt hij terug met het ANP.

Share this post