Sky met Froome en Thomas naar de Tour

Sky met Froome en Thomas naar de Tour

Chris Froome en Geraint Thomas richten zich dit jaar allebei op de Tour de France, dat heeft Team Sky op de eerste dag van 2019 bekend gemaakt. De Colombiaanse klimgeit Egan Bernal wordt als kopman uitgespeeld in de Giro d’Italia en hoopt het in Italië Tom Dumoulin lastig te maken.

Bernal kent Italië goed

Voor Bernal wordt het zijn eerste grote ronde als kopman. In 2018 maakte de jonge Colombiaan veel indruk in de Tour en finishte hij in de schaduw van Thomas en Froome zelfs als 15e. “Ik heb drie jaar in Italië gewoond en ken daar veel mensen. De Giro vind ik echt een heel mooie koers. Ik ken de wegen en wil er een mooi resultaat neerzetten”, zegt de 21-jarige renner. Bernal start zijn wielerseizoen in Colombia, waar hij in zijn thuisland net als vorig jaar de gelijknamige ronde hoopt te winnen.

Froome en Thomas doen dus opnieuw mee aan de Tour, maar de aanloop van viervoudig winnaar Froome zal dus anders zijn dan in 2018. De Brit verdedigt zijn Giro-titel niet en gaat vol voor zijn vijfde Tourzege. “Het was voor mij een lastige keuze, zeker omdat ik vorig jaar de Giro heb gewonnen en ik er met mijn team een geweldige tijd heb gehad. Met de Tour als absoluut hoofddoel is het echter beter om de Giro niet te rijden.”

WK tijdrijden

Tourwinnaar Thomas verdedigt zijn titel wel en richt zich ook op het WK tijdrijden, dat in Yorkshire wordt gehouden. “Ik denk dat ik daar echt iets moois kan neerzetten. Ik wil daar heel graag zijn, want de support vanuit de UK is op dit moment echt ongelooflijk. Het wordt een geweldig WK, en daar wil ik graag deel van uitmaken.

Hoe het programma er van Wout Poels uit komt te zien is niet bekend gemaakt. De Limburger begint zijn seizoen in de Tour Down Under.

Share this post