Schade valt mee bij Groenewegen: ‘Ze zijn nog niet van mij af’

Schade valt mee bij Groenewegen: ‘Ze zijn nog niet van mij af’

Als je vijf kilometer voor het einde zou zeggen dat een Nederlander het geel zou pakken, zou iedereen de naam van Dylan Groenewegen blind invullen. Het liep anders. Groenewegen kwam met nog anderhalve kilometer ten val en hoorde later dat zijn ploegmaat Mike Teunissen had gewonnen. De schade bij de gevallen sprinter valt gelukkig mee.

‘Ik blijf vechten tot Parijs’

Balend kwam Groenewegen over de streep gerold. Hij is blij voor zijn kamergenoot, maar baalt wel dat hij niet kon sprinten voor de winst. Doordat een renner voor hem uitzakte, moest Groenewegen in de remmen knijpen en kwam hij ten val. De Nederlander zat middenin het peloton en leek iets te ver te zitten, waardoor alle andere topsprinters geen last hadden van de val. Teunissen zat één positie voor hem en kwam met de schrik vrij.

De schade valt bij de Amsterdammer mee. “Ik heb wat schaafwonden en het voelt allemaal wat stijf. Hopelijk kan ik de volgende dagen herstellen om weer te sprinten voor de winst”, zegt hij tegen de NOS. “De komende dagen zullen niet heel leuk zijn, maar ze zijn nog niet van mij af. Tot Parijs blijf ik ervoor vechten.”

Share this post