Sagan voegt Vuelta toe aan WK-voorbereiding

Sagan voegt Vuelta toe aan WK-voorbereiding

Mooi nieuws voor de Vuelta-organisatie en alle wielerliefhebbers: Peter Sagan doet mee aan de Spaanse ronde. Voor de Slowaak past de Vuelta perfect in zijn WK-voorbereiding en keert hij na twee jaar afwezigheid weer terug in Spanje.

Sterrenformatie

BORA-hansgrohe heeft de deelname van Sagan vrijdag bevestigd. Emanuel Buchmann is de kopman van de Duitse ploeg en krijgt met Rafal Majka en Davide Formolo twee luxeknechten van formaat mee. Sagan richt zich op ritoverwinningen, maar zal de Vuelta vooral gebruiken als voorbereidingswedstrijd op het WK, waar hij voor de vierde keer wereldkampioen hoopt te worden.

Naast Sagan, Buchmann, Majka en Formolo doen ook Lukas Pöstlberger, Jay McCarthy, Michael Schwarzmann en Marcus Burghardt mee. Een selectie om rekening mee te houden.

Quick-Step met Viviani

Eerder op de dag maakte Quick-Step haar selectie openbaar. Elia Viviani voert de ploeg van Patrick Lefevere aan en gaat voor zijn allereerste overwinning in de Vuelta. Eerder dit jaar won de Italiaan vier ritten in de Giro d’Italia en won hij het puntenklassement.

Viviani krijgt steun van Fabio Sabatini, Michael Morkov, Kasper Asgreen, Pieter Serry en Dries Devenyns. Enric Mas en Laurens De Plus moeten bergop voor succes gaan zorgen.

Share this post