Roompot stopt de samenwerking met Isaac

Roompot stopt de samenwerking met Isaac

Roompot-Charles rijdt volgend jaar niet op fietsen van Isaac, dat heeft de Nederlandse ploeg door middel van een persbericht bekend gemaakt. “Het was een vruchtbare samenwerking, gebaseerd op een gemeenschappelijke visie en de passie om het Nederlandse wielrennen verder op de kaart te zetten”, zegt Robert Vrancken van Isaac.

Vier jaar

Sinds de oprichting van de tot noch toe volledig Nederlandse wielerploeg maakt Isaac al deel uit van Team Roompot. In de afgelopen vier jaar kwamen Roompot en Isaac regelmatig in het nieuws vanwege de schijfremmen en het verbod daarop. Zo zorgde de veelbesproken valpartij van Fran Ventoso in april 2016 voor een schijfremverbod en moesten de mechaniekers van Roompot alle zeilen bijzetten om de fietsen voor de Amstel Gold Race velgrem-klaar te maken.

“Wij bedanken Isaac voor de geweldige support in de afgelopen vier jaar”, blikt manager Michael Zijlaard terug op de samenwerking. “De goede kwaliteit van de fietsen speelde een belangrijke rol in de successen van het team. Wij wensen alle betrokkenen bij Isaac Cycle veel succes in de toekomst.”

Van Isaac naar Stevens?

Waar Roompot-Charles in 2019 op gaat rijden is nog niet bekend gemaakt. Door de fusie met Veranda’s Willems-Crelan is de kans groot dat Stevens als nieuwe fietsenleverancier gepresenteerd wordt. Het Duitse bedrijf is namelijk op dit moment aan de Belgische wielerploeg verbonden.

Vandaag werd ook bekend dat AG2R vanaf 2019 op fietsen van Merckx gaat rijden. Na twee jaar Factor (en daarvoor Kuota, BH en Focus) keert Merckx na Quick-Step dus weer terug op het hoogste wielerniveau als materiaalsponsor.

Share this post