Roglic slaat reuzenslag en pakt in Pau het rood

Roglic slaat reuzenslag en pakt in Pau het rood

Primoz Roglic heeft de enige individuele tijdrit in de Vuelta a España gewonnen. De Sloveen was in de 36,2 kilometer lange tijdrit met start in Jurançon en finish in Pau veel sneller dan zijn concurrenten.

Dubbelslag

Alle ogen waren al op Roglic gericht, die maar zes seconden achterstand op Quintana moest goedmaken om het rood van de Colombiaan over te nemen. Bij het eerste tussenpunt na 11,9 kilometer kon Tadej Pogacar als enige klassementsman Roglic nog een beetje volgen, maar het 20-jarige supertalent gaf in het vervolg van de chrono veel tijd prijs.

Roglic dook onderweg al onder de tijden van Patrick Bevin (CCC) en Remi Cavagna (Deceuninck-Quick-Step) en haalde in de slotkilometer zelfs Miguel Angel Lopez in. De Astana-kopman was twee minuten eerder gestart en kreeg een flinke tik te verwerken.

Waar Roglic op de finish afstormde, was het voor Lopez, Quintana en Valverde zaak om zo min mogelijk op de kopman van Jumbo-Visma te verliezen. Na iets meer dan 47 minuten stopte de teller bij Roglic. Hij pakte uiteindelijk meer dan twee minuten tijdwinst op alle andere klassementsmannen en zelfs drie op rodetruidrager Quintana.

Valverde staat nu in het klassement tweede op 1.52 minuten van Roglic. Lopez volgt op 2.11 en daarna Quintana (3.00) en Pogacar (3.05). Kelderman staat tiende op 6.25 minuten.

Share this post