Porte richt zich op de Vuelta en WK

Porte richt zich op de Vuelta en WK

Richie Porte beleefde een dramatische Tour de France. De Australiër kwam net als het jaar ervoor in de negende etappe ten val – de rit naar Roubaix – en moest de Tour zonder een berg te hebben gezien verlaten. “Het doel voor volgend jaar is om verder te geraken dan de negende Touretappe”, zegt hij dollend tegen Cycling Today. Hij heeft voor dit seizoen al een nieuw doel in gedachten.

Motivatie

Porte kan zich enorm optrekken aan het verhaal van Geraint Thomas. De Brit heeft net als Porte veel pech gekend in zijn carrière, maar won dit jaar wel de Tour de France. “Wat er allemaal in de Tour is gebeurd, werkt voor mij heel motiverend. Ik heb Thomas zoveel pech zien hebben, dat het mij inspireert om volgend jaar voor de volle 100% gemotiveerd aan de start van de Tour te staan.”

Eerst wil Porte 2018 nog goed afsluiten met de Vuelta a España en vooral het WK wielrennen in Innsbruck. “Een dag na mijn val in de Tour kreeg ik een bericht van de Australische bondscoach Brad McGee. Hij herinnerde mij aan de WK-tijdrit en sindsdien speelt dat in mijn hoofd. Ik denk dat er tien dagen tussen het einde van de Vuelta en de WK-tijdrit zit, dus hopelijk is dat voldoende tijd om te herstellen en het parcours te verkennen.”

Vuelta en Gerrans

Maar eerst richt de BMC-renner zich dus op de Vuelta. “Ik deed in 2012 voor de laatste keer mee aan de Vuelta. Het is geen wedstrijd waarin je met minder dan 100% motivatie aan de start moet verschijnen, want dan haal je het niet. Het is heel zwaar. Iedereen vecht voor zijn laatste kans wat betreft contracten, soms lijkt het alsof renners vliegen. Ik heb geen specifiek doel voor de Vuelta en ben vooral benieuwd waar ik conditioneel sta. We zien het wel.”

Waar Porte bezig is aan zijn terugkeer, daar hangt zijn ploeg- en landgenoot Simon Gerrans na dit seizoen de fietsen/" 7136 target="_self">fiets aan de wilgen. Wegens motivatieproblemen ziet hij het niet meer zitten om door te gaan met profwielrennen. De 38-jarige Gerrans won zowel Milaan-San Remo als Luik-Bastenaken-Luik en werd in 2014 tweede op het WK. Hij won in alle drie de grote rondes ook een etappe.

Share this post