Pogacar wint op loodzware Los Machucos, Roglic deelt uit

Pogacar wint op loodzware Los Machucos, Roglic deelt uit

De dertiende rit in de Vuelta a España is gewonnen door Tadej Pogacar. Op de loodzware Los Machucos kwam de Sloveen net iets eerder dan zijn landgenoot Primoz Roglic over de meet. Roglic deelde een flinke dreun uit aan de concurrenten, op wie hij een halve minuut pakte.

Poels in de aanval

Dankzij een aanwezige Wout Poels werd er een kopgroep van 29 man gevormd. De belangrijkste namen: Sergio Higuita, Pierre Latour, Poels en Martijn Tusveld. Het was Hector Sáez van het kleine Euskadi-Murias die na zes van de zeven beklimmingen als eerste aan de slotklim begon. Al snel werd hij gegrepen door Bruno Armirail, die niet heel veel later werd ingehaald door Latour.

De Fransman van AG2R leek op de overwinning af te steven, maar op anderhalve kilometer van de meet viel zijn droom toch in duigen. Pogacar en Roglic waren samen weggereden uit de groep met klassementsmannen en bouwden flink hun voorsprong uit op Alejandro Valverde, Nairo Quintana (die als eerste aanviel), Rafal Majka en vooral Miguel Angel Lopez.

Na een slopende klim mocht Pogacar van zijn landgenoot het juichgebaar maken. Roglic finishte als tweede en pakte 27 seconden tijdwinst (exclusief boni’s) op de andere klassementsmannen. Hierdoor heeft hij nu een voorsprong van 2.25 minuten op Valverde en 3.01 minuten op Pogacar. Wilco Kelderman eindigde knap als tiende en klimt naar de negende plek in het klassement.

Uitslag en klassementen.

Tadej Pogacar en Primoz Roglic 2019

Share this post