Poels gaat mee, Van Baarle blijft definitief thuis

Poels gaat mee, Van Baarle blijft definitief thuis

Team Sky heeft een dag na het nieuws dat Chris Froome is vrijgesproken van dopinggebruik de Tourselectie bekend gemaakt. Wout Poels is er als meesterknecht bij, terwijl Nederlands tijdritkampioen Dylan van Baarle thuis moet blijven. Froome kan voor de vijfde keer in zijn carrière de Tour de France winnen en daarmee geschiedenis schrijven.

Froome onder vergrootglas

De aanloop naar de Tour 2018 was niet optimaal voor Froome. Door een slepende dopingzaak ging het bij de Brit niet over het sportieve aspect, maar voerde doping de boventoon. De ASO wilde Froome weigeren, maar nu hij door de UCI is vrijgesproken mag de winnaar van de Giro d’Italia ‘gewoon’ starten. “De afgelopen twaalf maanden waren de zwaarste, maar ook de meest ongelofelijke van mijn carrière. Ik heb nog nooit de Giro gereden voor de Tour, dus dat zorgde voor een heel andere seizoensopbouw dan normaal. Echter, ik heb veel geleerd door vorig jaar de Vuelta na de Tour te rijden, dus reis wel met vertrouwen af naar Frankrijk.”

Froome heeft maar één doel: het geel veroveren en net als Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurain en Jacques Anquetil voor de vijfde keer de Tour winnen. “Ik wil geschiedenis schrijven door voor de vijfde keer de Tour te winnen en voor de vierde keer op rij te zegevieren in een grote ronde. Ik kijk er erg naar uit en kan mij geen betere teamgenoten wensen”, blikt Froome vooruit. Hij won vorig jaar de Tour, schreef daarna de Vuelta op zijn naam (waarin hij werd betrapt op een te hoog Salbutamolgehalte) en won in mei de Giro.

Sterke klimmers

Poels is Froome’s meesterknecht bergop, maar ook het jonge supertalent Egan Bernal is geselecteerd. Hij is de grote favoriet om de witte jongerentrui te veroveren. “Wij zijn er erg trots op dat Bernal en ook Gianni Moscon voor Team Sky hun Tourdebuut maken. Zij zijn zeer getalenteerd en hebben veel te bieden. Daarnaast zijn we ook blij dat Luke Rowe na zijn zware ongeluk er als wegkapitein weer bij is. Het worden bijzondere weken voor ons, wij houden ervan om te koersen in Frankrijk en kijken erg uit naar de Tourstart”, aldus manager Dave Brailsford.

Selectie Team Sky voor de Tour de France 2018:
– Chris Froome
– Wout Poels
– Michal Kwiatkowski
– Geraint Thomas
– Egan Bernal
– Jonathan Castroviejo
– Luke Rowe
– Gianni Moscon

Share this post