Ploeg Van der Poel en Roompot naar Gent-Wevelgem

Ploeg Van der Poel en Roompot naar Gent-Wevelgem

Goed nieuws voor Mathieu van der Poel en Roompot-Charles: zij zijn uitgenodigd voor Gent-Wevelgem. De organisatie van de Belgische WorldTour-koers heeft maandag zeven ProContinentale teams een wildcard uitgedeeld.

Gent-Wevelgem

Roompot-Charles, Direct Energie (ploeg van Terpstra), Cofidis, Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Gobert en Wallonie-Bruxelles zijn er samen met Roompot-Charles en de achttien WorldTour-ploegen op 31 maart bij. Toevalligerwijs kregen dezelfde zeven ploegen vorige week ook een uitnodiging voor de Omloop Het Nieuwsblad.

Van der Poel rijdt dit jaar een beperkt aantal klassiekers op de weg. Gent-Wevelgem hoort daar bij, net als Dwars door Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. Voor de laatste koers zijn er nog geen wildcards uitgedeeld, maar de kans is heel groot dat Corendon-Circus wordt uitgenodigd.

Roompot er ook bij

Het programma van Roompot-Charles begint er ook steeds mooier uit te zien. De Nederlandse ploeg is naast Gent-Wevelgem ook onder andere te zien in Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race.

Vorig jaar pakte Peter Sagan voor de derde keer de overwinning in Gent-Wevelgem. In een sprint was de Slowaak sneller dan een ontgoochelde Elia Viviani, die zijn tranen na afloop niet kon bedwingen. Arnaud Démare werd derde. Het Roompot-duo Jan-Willem van Schip en Brian van Goethem kleurde de koers en deden tot de absolute slotfase mee om de winst.


Het podium van de 80ste Gent-Wevelgem.

Share this post