Pauwels stopt met veldrijden

Pauwels stopt met veldrijden

Kevin Pauwels stopt met veldrijden, zo heeft zijn ploeg Marlux-Bingoal bekend gemaakt. Pauwels rijdt over twee weken in Oostmalle zijn allerlaatste veldrit als prof.

Mooie carrière

Na de cross in Hoogstraten hakte Pauwels de knoop door. “Wij nemen afscheid van een icoon van onze ploeg. Kevin heeft zondag besloten om na dit seizoen een punt achter zijn carrière te zetten. Binnen twee weken rijdt hij in Oostmalle zijn laatste cross”, schrijft zijn ploeg op Twitter.

Pauwels maakte in 2006 de overstap naar de elite-renners en groeide binnen een paar jaar uit tot een vaste waarde in de veldrittop. In zijn carrière won hij twee keer de wereldbeker, finishte hij vijf keer als derde op het WK en stond hij vier keer op het podium van het BK. Belgisch crosskampioen werd hij echter nooit, wel tweemaal op de mountainbike.

Geen WK

De laatste twee edities werd hij niet geselecteerd voor het WK. Dit jaar won hij in zowel Hasselt als Zonnebeke. Pauwels zal nog aan de start verschijnen in Middelkerke, Hulst, Leuven en dus Oostmalle.

“Ik won nog twee mooie crossen. Maar er waren te weinig goeie prestaties om alles blijven op te brengen”, zegt Pauwels op de site van Marlux-Bingoal. “Een belangrijke beslissing, ja. Maar nam ik ze nu niet, dan was het volgend jaar waarschijnlijk wel. Want ik kan niet meer de prestaties leveren zoals ik het wil. Door mijn rug. En ook door mijn leeftijd. In het begin van de wedstrijden geraak ik steeds minder snel op gang.”

Share this post