Parcours Tour de France 2020 voorgesteld

Parcours Tour de France 2020 voorgesteld

Dat de Tour de France 2020 aan de Côte d’Azur van start zou gaan was al bekend, maar dinsdagmiddag is ook de rest van het parcours gepresenteerd. De afgelopen weken lekte het parcours traditiegetrouw al een beetje uit. In Parijs werd het definitieve routeschema aan pers, publiek en renners voorgesteld.

Tour de France 2020

De 107de editie van La Grande Boucle start iets eerder dan normaal, namelijk op 27 juni. Dat heeft alles te maken met de Olympische Spelen (vanaf 24 juli vinden die plaats). De Tour begint niet met een individuele tijdrit of ploegentijdrit, maar met een lastige heuveletappe van 170 kilometer. De laatste dertig kilometer is het zo goed als vlak, dus biedt het perspectieven voor de sprinters. Op dag 2 staat al de eerste bergrit op het programma. Start en finish zijn opnieuw in Nice, terwijl onderweg drie lastige beklimmingen aangedaan worden.

De Tour 2020 kent slechts één individuele tijdrit. Op de voorlaatste dag vindt er een klimtijdrit plaats naar La Planche des Belles Filles. Verder is de Tour vooral geschikt voor klimmers. Er staan 29 beklimmingen van tweede categorie of zwaarder op het menu. Het grootste spektakel wordt dus op de laatste zaterdag verwacht, als er de enige individuele tijdrit naar de top van La Planche des Belles Filles verreden wordt.

De Alpe d’Huez. Mont Ventoux en Pyreneeën zijn niet in het parcours opgenomen. De Grand Colombier in het Centraal Massief wel. Het noorden van Frankrijk wordt in 2020 sowieso overgeslagen. De meest noordelijk geleden etappe vindt op de slotdag plaats.

Later meer..

Share this post