NK veldrijden niet live te zien op tv

NK veldrijden niet live te zien op tv

Het Nederlandse veldrijden zit in de lift. In alle categorieën steken de Nederlandse veldrijdsters en – rijdsters er met kop en schouder bovenuit, en wekelijks siert Van der Poel de voorpagina van alle nieuwssites. Zondag vindt in Huijbergen het NK veldrijden plaats en verwachten we vooral bij de vrouwen een mooie strijd. Helaas is het niet live op de televisie te zien..

Geen Ziggo Sport

Ziggo Sport had in 2017 en 2018 de uitzendrechten van het Nederlands kampioenschap in handen. Dit jaar heeft Ziggo ervoor gekozen om de Tour Down Under en het bijbehorende criterium uit te zenden. Hierdoor is zondagochtend wel de People’s Choice Classic te zien, maar wordt het NK overgeslagen. Maandagochtend is er een samenvatting te zien van de eerste etappe van de Tour Down Under.

De NOS heeft wel de uitzendrechten, maar geeft de voorkeur aan het EK schaatsen. De regionale zender Omroep Brabant komt net als de NOS alleen met een samenvatting op de proppen. Vorig jaar deed het regionale Podium TV in Surhuisterveen nog live-verslag, maar Huijbergen ligt logischerwijs niet in de buurt van Surhuisterveen en is dit jaar afwezig. Ook een livestream op Youtube behoort (vooralsnog) niet tot de mogelijkheden.

BK wel te zien

Is er dan ook nog goed nieuws? Jawel, het NK is vrij toegankelijk. Daarnaast doet Sporza van zowel het Belgisch kampioenschap voor junioren, beloften, vrouwen als de elite-mannen live verslag. Vanaf 13:30 uur kun je op zaterdag genieten van de junioren en vrouwen, de beloften en elite-mannen volgen een dag later.

Woensdag verschijnt een uitgebreide voorbeschouwing op het NK veldrijden online.

Share this post