Mountainbiker Julien Absalon kapt ermee

Mountainbiker Julien Absalon kapt ermee

De carrière van Julien Absalon zit er op. De 37-jarige Fransman won twee keer Olympisch goud in het mountainbiken en groeide uit tot ’s werelds bekendste MTB’er. Een pollenallergie is de oorzaak dat hij zijn mountainbike aan de wilgen hangt.

Pollenallergie

Absalon (16 augustus 1980) begon in 1995 met mountainbiken en werd in zijn profjaren liefst vijf keer wereldkampioen. In Athene en Peking werd hij Olympisch kampioen op het onderdeel Cross Country. Dit jaar richtte hij zijn eigen wielerploeg op, maar door een pollenallergie kan hij daar niet meer voor rijden. “Ik ben allergisch voor pollen uit de Middellandse Zee en de dokter heeft mij gezegd dat die alleen nog maar zullen verergeren”, zegt hij tegen L’Equipe.

Tot overmaat van ramp kwam hij er amper een maand geleden achter dat hij ook allergisch is voor pollen uit Noord-Europa. “Dat gaf mij een morele klap”, vervolgt Absalon, die daardoor besloot om zijn carrière te beëindigen. Dit jaar werd hij in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen slechts 41e. Mathieu van der Poel eindigde toen als vierde.

Share this post