Mollema knap zevende: ‘Het was een pittig klimmetje’

Mollema knap zevende: ‘Het was een pittig klimmetje’

Bauke Mollema deed vandaag goede zaken in de Tour de France. De kopman van Trek-Segafredo finishte als zevende op de Mûr de Bretagne en was daarmee de beste Nederlander. “Ik zat mee en probeerde het in de sprint, maar tegen jongens als Daniel Martin en Alejandro Valverde weet je dat het lastig zou worden”, zei hij tegen de NOS.

Pittig klimmetje

Mollema is bezig aan een (in positieve zin) onzichtbare Tour. Hij verloor nog geen tijd door valpartijen of materiaalpech, enkel in de ploegentijdrit stelde Trek-Segafredo ietwat teleur en kreeg de Groninger meer dan een minuut aan zijn broek. Donderdag kreeg hij de eerste echte kans om zijn klimbenen te testen. “De ploeg heeft me de laatste 50 kilometer perfect van voren gehouden, dat scheelt veel. Ik begon de klim dus van voren”, analyseert Mollema de etappe.

Daniel Martin 2018

Lees ook

Martin wint op Mûr de Bretagne, tijdverlies Dumoulin

“Op een gegeven moment gingen ze hard aan. Ik zat mee en probeerde het in de sprint, maar ik wist ook dat het heel lastig zou worden. Het was een pittig klimmetje waarop je heel diep moest gaan. Ik ben blij dat ik er goed bij zat”, aldus Mollema, die als enige Nederlander geen tijd verloor. Steven Kruijswijk finishte namelijk als 25e en gaf twaalf tellen toe, Tom Dumoulin verloor door materiaalpech liefst 53 seconden.

Share this post