Mollema: ‘Ik wist dat het moeilijk ging worden’

Mollema: ‘Ik wist dat het moeilijk ging worden’

De vijftiende Touretappe leverde bijna de derde Nederlandse ritoverwinning op, maar voorlopig blijft het deze Tour op twee etappezeges van Dylan Groenewegen steken. Bauke Mollema finishte in Carcassonne als derde en was in een sprint met Magnus Cort Nielsen en Ion Izagirre kansloos.

Snelheid tekort

Mollema maakte deel uit van een kopgroep van 29 man en reed in de slotfase samen met Cort Nielsen en Izagirre weg uit een uitgedunde groep van acht renners. De Groninger deed veel kopwerk en pakte in de slotkilometer het wiel van Cort Nielsen, maar tot een sprint kwam het nooit echt voor Mollema: hij kwam snelheid tekort. “Met Cort Nielsen erbij wist ik dat het moeilijk ging worden. Hij is echt heel rap en wint bijna massasprints. Het zat er helaas niet in. Ik mis echte snelheid tegen deze mannen.”

Mollema beleefde tot dusverre geen geweldige Tour. In de kasseienrit naar Roubaix kwam hij hard ten val en blesseerde hij zijn rug, waardoor hij in de Alpen veel tijd verloor en een goed eindklassement kan vergeten. De knop is om bij de renner van Trek-Segafredo, die zich nu richt op een etappeoverwinning. Vandaag kreeg hij uiteindelijk de kans om zich te tonen, maar strandde hij op de derde plek. “Ik wilde nog een keer aanvallen, maar precies op het moment dat Izagirre ging. En Nielsen was ook toen zo snel in zijn reactie. Ik reed daarna ook een beetje op reserve, om nog iets over te houden voor de sprint. Ik ben blij dat de benen in ieder geval weer goed waren”, zegt hij tegen het ANP.

Share this post