Mollema geklopt door Alaphilippe in San Sebastián

Mollema geklopt door Alaphilippe in San Sebastián

Bauke Mollema blijft maar presteren in de Clásica San Sebastián. De Nederlander finishte in alle zes de voorgaande deelnames in de top-negen en deed zaterdag mee om de hoofdprijs. Samen met Julian Alaphilippe reed hij vooruit en draaide het op een sprint-à-deux uit, maar daarin was de Fransman duidelijk te sterk.

Nare valpartij

De semi-klassieker werd met nog twintig kilometer te gaan opgeschrikt door een nare valpartij. Een renner van Dimension Data keek midden in het peloton om, waarna hij in de LottoNL-Jumbo-trein ten val kwam en onder anderen Egan Bernal en Mikel Landa meenam in zijn val. De Colombiaan en Spanjaard bleven lang op de grond liggen en werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Andere topfavorieten konden hun weg vervolgen, maar de val leverde veel slachtoffers op.

Op de laatste klim van de dag, de Murgil Tontorra, versnelde Antwan Tolhoek. Hij kreeg gezelschap van David Gaudu, maar kon niet mee toen Bauke Mollema uit het peloton versnelde. De Nederlander kreeg op de top van de muur Julian Alaphilippe mee en samen reden ze na een vlekkeloze afdaling naar de finish in San Sebastián. Het draaide op een sprint met twee uit. Mollema pakte het wiel van Alaphilippe en probeerde hem te verrassen, maar Alaphilippe was duidelijk te sterk.

Nederland van voren

Anthony Roux won op 16 seconden achterstand de sprint van de achtervolgers ten koste van Greg Van Avermaet en Julien Simon. Robert Gesink (8e), Steven Kruijswijk (9e) en Antwan Tolhoek (10e) finishten ook allemaal in de top-tien.

Share this post