Mollema finisht als vierde: ‘Ik ben zeker nog niet klaar’

Mollema finisht als vierde: ‘Ik ben zeker nog niet klaar’

Bauke Mollema reed woensdag een prima koers. De Nederlander zat mee in een kopgroep van 33 man, raakte met iets meer dan dertig kilometer achterop en finishte uiteindelijk nog als vierde. “Matteo Trentin is de verdiende winnaar. Voor mij zat er niet meer in”, zei hij tegen de NOS.

Mee in een ontsnapping

Met nog 36 kilometer te gaan opende Mollema de aanval. Uiteindelijk ontstond er een groep van elf met daarbij zijn ploegmaat Toms Skujins, waardoor Mollema niet in de achtervolging ging. Op de slotklim reed Trentin van voren weg en werd de Italiaan niet meer teruggezien. Mollema knokte zich nog naar voren en eindigde uiteindelijk als vierde. “In de klim voelde ik me goed en reden we dat gat bijna dicht, alleen niet naar de eerste. Daarna heb ik geprobeerd een mooie ereplaats te rijden. Meer zat er niet in vandaag.”

Mollema stond op 38 minuten achterstand van geletruidrager Julian Alaphilippe, maar haalde daar woensdag meer dan de helft van af. Klassementsambities had en heeft de Groninger niet, maar dat betekent niet dat hij zich niet meer wil tonen. “Ik ben zeker nog niet klaar”, klonk hij strijdbaar. “Ik moet even zien, morgen is een heel zware rit, dan volgen nog twee mooie Alpenritten. Ik wil zeker nog een keer in een ontsnapping mee.”

Bauke Mollema 2019

Share this post