Mollema en Dumoulin overleven ‘zware dag’

Mollema en Dumoulin overleven ‘zware dag’

Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk verloren allemaal geen tijd in de vijfde Touretappe. Slechts 39 renners finishten in de voorste groep, maar daarin zaten alle klassementsrenners. Het was een zware dag van Lorient naar Quimper. “Een erg nerveuze etappe”, blikt Mollema terug.

‘Het stelde niet veel voor’

Mollema zag zijn ploeggenoot Toms Skujins de bergtrui pakken en finishte daarna zelf als 25e. “Bij de finish was er niet echt een massasprint, maar een lastig parcours met hoogteverschil. Dan bestaat het risico dat er een gaatje valt en een klassementsrenner achteropraakt. Dat leidt tot de nodige spanning met alle risico’s van dien”, analyseert de tevreden Groninger de etappe. “Het ging wel goed, maar voor conclusies is het nog veel te vroeg. Eigenlijk stelde het nog niet zo heel veel voor. Volgende week krijgen we pas echt te maken met de bergen.”

Dumoulin finishte ook van voren, maar houdt een bittere nasmaak over aan de vijfde Tourrit. Na Wilco Kelderman (niet gestart door een schouderblessure) raakte hij vandaag Michael Matthews (ziekte) kwijt. “We gaan hem heel erg missen. In de eerste plaats natuurlijk omdat hij een goede uitslag kan rijden. Hier eindigen Sagan, Van Avermaet en Colbrelli voorin, daar hoort Michael tussen. Maar ook in de bergen was hij een belangrijke steun geweest voor mij”, zegt hij tegen het ANP.

Nog geen superbenen

De Limburger spreekt net als Mollema van een zware dag. “In het peloton was het allesbehalve gecontroleerd op je positie zitten. Het ging vrij aardig, maar niet altijd goed, maar het is ook lastig op zo’n dag om dat helemaal goed voor elkaar te krijgen”, blikt de Sunweb-kopman terug. “Al met al ben ik wel tevreden. De benen voelden aardig, niet super. Maar dat is niet zorgelijk.”

Share this post