Mollema denkt niet aan opgeven: ‘Dat wil ik niet’

Mollema denkt niet aan opgeven: ‘Dat wil ik niet’

Bauke Mollema’s klassement is naar de vaantjes, dat kunnen we na de elfde etappe gerust concluderen. Mollema werd al vroeg op achterstand gereden en 11:29 minuten op etappewinnaar Geraint Thomas. Ondanks een pijnlijke rug denkt de Groninger niet aan opgeven. “Dat wil ik niet, daar vind ik de Tour de France een te mooie wedstrijd voor.”

Pijnlijke rug

Zondag in de kasseienrit kwam Mollema hard ten val en blesseerde hij daarbij zijn rug. Op de rustdag werd hij aan zijn fysieke problemen behandeld en hoopte hij, met drie Alpenritten in het verschiet, dat de pijn weg zou ebben. Dinsdag viel het tijdverlies met 51 seconden nog mee, maar woensdag kwam hij al vroeg in de problemen en verloor hij dus meer dan tien minuten op al zijn concurrenten. Ondanks een goede nacht was de rug slechter en ‘voelde het alsof iemand met zijn vuist keihard op je rug duwt’. “Je hoopt dan dat het op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets beter gaat. Maar op de eerste klim ging het direct heel moeizaam.”

Stoppen is geen optie voor Mollema, die door de klap van de val ook een ontsteking heeft bij zijn ruggenwervel. Alles is geïrriteerd rond zijn longen. “Dat werkt allemaal niet mee. In deze conditie is mijn lichaam niet in staat top te presteren. Ik weet dat mijn klassement naar de vaantjes is. Ik hoop er wel op dat ik in de Pyreneeën nog wat kan. Maar dan moet mijn lichaam wel helemaal herstellen”, zegt hij tegen het ANP.

Zware dagen

Vandaag wacht Mollema een zware opgave, want de twaalfde etappe kent liefst drie beklimmingen van Hors Categorie en finisht op de Alpe d’Huez. In het klassement is Mollema teruggezakt naar de 23e plaats op 13:45 minuten van leider Geraint Thomas.

Chris Froome en Tom Dumoulin 2018

Lees ook

Voorbeschouwing 12e etappe Tour de France 2018

Share this post