Mollema als kopman naar de Giro d’Italia

Mollema als kopman naar de Giro d’Italia

Bauke Mollema rijdt in 2019 zowel de Giro d’Italia als de Tour de France, dat zegt hij in een interview met Cyclingnews. Mollema gaat in de Giro voor een goed klassement en zal de Tour rijden als knecht van Richie Porte. “Het parcours van de Giro ligt mij wel.”

Giro en de Tour

Mollema klopte zelf bij de ploegleiding van Trek-Segafredo aan om hem in de Giro-selectie op te nemen. “De Giro kent drie tijdritten, maar die zijn allemaal lastig met meerdere klimmetjes. Daarnaast is het niet al te lang. Het zijn niet echt tijdritten voor de specialisten op het vlakke, maar meer voor klimmers die ook een goede tijdrit in de benen hebben”, zegt Mollema.

De 32-jarige renner reed in 2010 de Giro als eerste grote ronde en finishte toen knap als 12e. In 2017 (7e) keerde hij opnieuw terug op Italiaanse bodem, maar mikte hij in de tussentijd vooral op een goed Tourklassement. In 2019 is Mollema weliswaar ‘gewoon’ weer in de Tour te bewonderen, maar dan niet als kopman. Zijn nieuwe ploegmaat Richie Porte wordt naar voren geschoven als kopman. “Ik probeer altijd goed te zijn in de Tour. Richie zal waarschijnlijk starten als kopman. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik in topvorm aan de start verschijn.”

Is er iets mogelijk in de Tour?

Mollema heeft vrede met een knechtenrol. “Dat is prima voor mij. Ik vind het fijn om erbij te zijn. De Tour is altijd mijn favoriete wedstrijd geweest en ik heb de laatste jaren prima gepresteerd. Niet alleen door een goed klassement te rijden, maar ook door op etappeoverwinning te jagen. We zien wel of er in 2019 iets mogelijk is.”

Mollema is na Tom Dumoulin de tweede Nederlander die voor een goed Giro-klassement gaat. Eerder gaven Primoz Roglic (Jumbo-Visma), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Alejandro Valverde en Mikel Landa (Movistar), Simon Yates (Mitchelton-Scott) en Miguel Angel Lopez (Astana) al aan dat ze meedoen aan de Giro.

Share this post