Mikt Mollema nou wel of niet op het klassement?

Mikt Mollema nou wel of niet op het klassement?

Onduidelijkheid alom. Gaat Bauke Mollema zaterdag met klassementsambities van start in de Vuelta a España 2018 of mikt hij op ritzeges? Zijn ploeg Trek-Segafredo meldt maandagavond doodleuk dat Mollema voor een plek in de top-vijf gaat, maar Mollema corrigeert dat zelf op Twitter.

Bauke voor het klassement?

“Het hele team gaat Bauke helpen om hem zo goed mogelijk naar Madrid te brengen. Als alles goed verloopt, weten we zeker dat hij in de top-vijf kan eindigen”, zei ploegleider Yaroslav Popovych in het persbericht. “We hebben grote doelen. We gaan met Giacomo Nizzolo voor ritzeges in de vlakke etappes, met Brambilla en Felline in ontsnappingen en met Brändle in de tijdritten. En Bauke gaat voor het klassement.”

De Groninger geeft op Twitter aan dat hij zin heeft in de Vuelta, maar geen klassementsambities heeft. “En nee, het klassement is voor mij geen doel”, schrijft hij als reactie op zijn eerdere Tweet.

Etappewinst in 2013

Mollema deed in 2011 voor de eerste keer mee aan de Spaanse ronde en eindigde knap als vierde. Twee jaar later bleef hij met een late uitval het uitgedunde peloton nipt voor en boekte hij zijn voorlopig enige etappeoverwinning in de Spaans ronde.

Trek-Segafredo laat Koen de Kort en Boy van Poppel thuis, waardoor Mollema voorlopig de elfde bekendgemaakte Nederlander op de startlijst is. De ronde gaat zaterdag met een acht kilometer lange proloog door Málaga van start.

Share this post