Marianne Vos wint achtste etappe Giro Rosa

Marianne Vos wint achtste etappe Giro Rosa

Marianne Vos heeft vandaag de achtste etappe van de Giro Rosa gewonnen. Hiermee heeft ze haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Brabantse was in de achtste etappe na 122,3 kilometer de snelste van drie vluchters. Annemiek van Vleuten, die gister nog de klimtijdrit won, blijft in de roze leiderstrui rijden. 

De rit ging over 121 grotendeels vlakke kilometers van San Giorgio di Perlena naar Breganze. Vos, die rijdt voor WaowDeals, klopte in de sprint de Italiaanse Elisa Longo Borghini en Lucinda Brand van Team Sunweb.

De kopgroep van drie reed in de afdaling op zo’n tien kilometer van de streep weg en bleef uit de greep van het peloton. “Marianne werd in de finale uitstekend van voren gehouden, zodat ze het daarna kon afmaken”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens van WaowDeals.

“Een schitterende en verdiende overwinning die heerlijk smaakt na enkele pechmomenten in het begin van deze ronde. Hopelijk geeft deze zege WaowDeals extra moraal voor het slotweekend”, aldus de oud-topsprinter.

De 31-jarige Vos liep in april een sleutelbeenbreuk op, waardoor ze zo’n vier weken uit de roulatie was. In januari lag ze ruim een week op bed met een stevige griep, waardoor een deel van haar veldritseizoen in het water viel.

Annemiek van Vleuten blijft aan kop

De roze trui van Annemiek van Vleuten kwam vandaag geen moment in gevaar. De winnares van de klimtijdrit behoudt haar voorsprong van 2.57 op haar ploeggenote Amanda Spratt uit Australië.

Zaterdag staat de beklimming van de loodzware Zoncolan op het programma. De Giro eindigt een dag later.

Share this post