Lotto-Soudal viert feest in de Ronde van Wallonië

Lotto-Soudal viert feest in de Ronde van Wallonië

Waar het in de Tour de France niet helemaal volgens plan verliep bij Lotto-Soudal, daar ging het in de Ronde van Wallonië wel goed. Jens Debusschere won de slotetappe, terwijl Tim Wellens zich na een mooi secondespel verzekerde van de eindwinst.

Secondespel tussen twee Belgen

Wellens moest drie seconden goedmaken op zijn landgenoot Quinten Hermans, die een dag eerder de vierde etappe op zijn naam schreef en de leiderstrui overnam van Wellens. In de slotetappe sprong Wellens mee in een ontsnapping en won hij de tussensprint, waardoor hij virtueel op gelijke hoogte kwam met zijn landgenoot.

Het draaide uiteindelijk op een massasprint uit en Hermans moest in de top-drie eindigen om bonificatieseconden te pakken en zich daarmee te kronen tot eindwinnaar. Wellens’ ploeggenoot Debusschere won de spurt voor Alvaro Hodeg (Quick-Step) en Ryan Gibbons (Dimension Data). Hermans finishte als vierde, waardoor Wellens voor de eerste keer in zijn carrière zegevierde in de Ronde van Wallonië.

Koers in Denemarken

In Denemarken begon woensdag de gelijknamige ronde. Het leek in Aalborg net als in Waremme op een massasprint uit te draaien, maar Lasse Norman Hansen stak daar een stokje voor. De Deen versnelde in de laatste kilometers en bleef het sprintende peloton net voor. Bryan Coquard eindigde als tweede voor Max Kanter. Wouter Wippert finishte als zesde.

Komend weekend staan er weer een aantal mooie koersen op het programma. Zaterdag vindt de Clasica San Sebastian plaats en wordt er gezocht naar een opvolger voor Michal Kwiatkowski. Op dezelfde dag begint in Kwiatkowski’s thuisland de Ronde van Polen.

Share this post