LIVE: WK baanwielrennen 2019, goud voor teamsprinters

LIVE: WK baanwielrennen 2019, goud voor teamsprinters

In het Poolse Pruszków is het WK baanwielrennen 2019 van start gegaan. De Nederlandse ploeg veroverde vorig jaar liefst vijf gouden medailles, en ook dit jaar zijn er weer genoeg kansen. In dit artikel updaten wij meerdere malen per dag over de gang van zaken rond het WK, zodat je niets hoeft te missen!

Liveverslag dag 1, 27 februari

21.36 uur: GOUD VOOR DE TEAMSPRINTERS! Met een tijd van 41.9 is Nederland oppermachtig. Roy van den Bergh, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland pakken het goud. Ze komen slechts een seconde tekort voor het wereldrecord.

20.44 uur: Finale! De Nederlandse teamsprinters verslaan de Britten en bereiken de finale. Ze nemen het daarin straks op tegen Frankrijk.

20.28 uur: Geen medaille voor teamsprintsters Lamberink en Braspenninckx. Met een tijd van 32.9 kunnen ze tevreden zijn, maar de Duitse vrouwen zijn net iets sneller. Zij nemen het in de finale op tegen Rusland.

20.07 uur: Er is wat schade aan de baan, daardoor moeten de vrouwelijke teamsprintsters wachten.

19.57 uur: ZILVER VOOR KIRSTEN WILD. Elinor Barker is de nieuwe wereldkampioene scratch. In een sprint blijft ze regerend wereldkampioene Wild net voor. De finale werd ontsierd door een massale valpartij in de laatste ronden van de wedstrijd, met onder andere Amalie Dideriksen als slachtoffer. Jolien d’Hoore wist de val te ontwijken en eindigde als derde.

19.45 uur: Ook de mannelijke teamsprinters zijn door naar de halve finale. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland waren met een tijd van 42,574 veruit de snelste. Frankrijk werd tweede op bijna een seconde. In de volgende ronde neemt de Nederlandse ploeg het op tegen Groot-Brittannië.

WK baanwielrennen 2019

18.53 uur: De Nederlandse teamsprintsters zijn door naar de halve finale. Laurine van Riessen en Kyra Lamberink hebben de zesde tijd neergezet. De beste acht gingen door naar de halve finale, waarin het duo Van Riessen/Lamberink het straks opneemt tegen de Duitse dames Welte/Hinze.

Share this post