Kwiatkowski klopt Van Emden in proloog Dauphiné

Kwiatkowski klopt Van Emden in proloog Dauphiné

De proloog in het Critérium du Dauphiné 2018 is gewonnen door Michal Kwiatkowski. De Pool was op het 6,6 kilometer lange parcours door Valence één seconde sneller dan Jos van Emden. Topfavoriet Geraint Thomas kwam hard ten val.

Hotseat Van Emden

Van Emden ging al vroeg van start en zette de snelste tijd neer. Bijna anderhalf uur lang stond hij aan de leiding, maar toen verbeterde Kwiatkowski met één tel zijn tijd. De ene na de andere renner beet zich vervolgens stuk op de tijd van de Pool, waardoor hij de proloogwinst pakte. Van Emden finishte als tweede voor Gianni Moscon.

Thomas schoof in een bocht onderuit en lag lange tijd stil, maar verloor toch nog slechts 23 seconden op zijn ploegmaat Kwiatkowski. Ter vergelijking: Vincenzo Nibali reed dezelfde tijd, maar viel niet. Het Sky-duo Kwiatkowski en Thomas is dus een duo om in de gaten te houden. “We zijn hier om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten voor de Tour. Het is mooi dat we al een mooie voorsprong hebben gepakt op de concurrenten en gaan er alles aan doen om de voorsprong uit te bouwen”, aldus Kwiatkowski, die zaterdag zijn 28e verjaardag vierde.

Share this post