Kuss en Roglic bezorgen Jumbo-Visma een topdag in Vuelta

Kuss en Roglic bezorgen Jumbo-Visma een topdag in Vuelta

Jumbo-Visma gaat met veel vertrouwen de slotweek in. De Nederlandse ploeg won met Sepp Kuss de vijftiende etappe en zag een eindje achter hem Primoz Roglic opnieuw een klap uitdelen aan zijn concurrenten. Met handshakes vierde Kuss op de steile slotmeters zijn mooiste overwinning uit zijn carrière.

Aanval

Kuss maakte deel uit van een vroege vlucht en reed op de Santuario del Acebo weg. Ruben Guerreiro en Tao Geoghan Hart gingen nog in de achtervolging, maar waren niet opgewassen tegen de sterke Amerikaan. Al vroeg kon de Amerikaan het feest met het publiek vieren. Guerreiro eindigde op 39 seconden achterstand als tweede voor Geoghan Hart en Oscar Rodriguez.

In het peloton plaatste Alejandro Valverde als eerste een aanval. De 39-jarige Spanjaard kreeg klassementsleider Primoz Roglic met zich mee en samen pakten ze al snel een halve minuut voorsprong op de andere klassementsmannen. Voor Nairo Quintana ging het te hard: hij moest zelfs de achtervolgende groep laten gaan en zag zijn concurrenten Tadej Pogacar en Miguel Angel Lopez alsmaar verder bij hem wegrijden.

Roglic

Roglic en Valverde kwamen op iets meer dan twee minuten achterstand over de streep gereden. Pogacar en López gaven meer dan een halve minuut toe, waardoor Roglic steviger aan de leiding gaat en Valverde ook vaster op de tweede plaats staat. In het wiel van Kelderman finishte Quintana op anderhalve minuut van zijn ploegmaat.

Kelderman klimt in het klassement naar de achtste plaats. Morgen vindt er opnieuw een lastige etappe plaats, dinsdag wacht de laatste rustdag.

Uitslag en klassement

Share this post