Küng rijdt iedereen op een hoop in Venray

Küng rijdt iedereen op een hoop in Venray

Stefan Küng heeft in Venray een dubbelslag geslagen. De talentvolle Zwitser was met afstand de sterkste in de individuele tijdrit van de BinckBank Tour en nam ook de leiderstrui over van Fabio Jakobsen.

Stuivertje wisselen

Alle tijdrittoppers kwamen al vroeg in actie. Luke Durbridge zette met 14:31 minuten een eerste toptijd neer, waarna Alex Dowsett zijn plaats in de hot-seat overnam. Lang duurde dat niet, want Michael Matthews verbeterde zijn tijd met vijf seconden. Sören Kragh Andersen zorgde er daarna voor dat de hot-seat warm werd gehouden door een Sunweb-renner door de tijd van zijn ploegmaat nipt te verbeteren.

Daarna was het vooral kijken naar Victor Campenaerts en Stefan Küng, want de Nederlanders Jos van Emden, Lars Boom, Dylan van Baarle en Niki Terpstra kwamen allemaal niet in de buurt van de toptijd. Campenaerts slaagde daar wel in en dook nipt onder de tijd van Kragh Andersen. Even mocht de Europees kampioen dromen van ritwinst en de leiderstrui, maar Küng stak daar een stokje voor. De BMC-renner legde zijn tijdrit af in een gemiddelde van 53,7 km/h en dook 14 tellen onder de tijd van de Belg.

Dubbelslag Küng

Op dat moment waren alle tijdrijders al binnen en was het wachten op een stunt van een sprinter, maar dat gebeurde niet; Küng won de tijdrit voor Campenaerts en Kragh Andersen. Jakobsen finishte als 101e op bijna anderhalve minuut van Küng.

Woensdag gaat de BinckBank Tour verder in België met een sprintersrit van Aalter naar Antwerpen.

Uitslag 2e etappe BinckBank Tour

1. Stefan Küng (BMC) 14:11 minuten
2. Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) + 14 seconden
3. Sören Kragh Andersen (Sunweb) + 15 seconden
4. Michael Matthews (Sunweb) + ,,
5. Maximilian Schachmann (Quick-Step) + 19 seconden
6. Alex Dowsett (Katusha-Alpecin) ,,
7. Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) + 20 seconden
8. Miles Scotson (BMC) + 22 seconden
9. Maciej Bodnar (BORA-hansgrohe) + 23 seconden
10. Yves Lampaert (Quick-Step) ,,

Share this post