Kruijswijk wordt vijfde: ‘We mogen trots zijn’

Kruijswijk wordt vijfde: ‘We mogen trots zijn’

LottoNL-Jumbo mag heel tevreden terugkijken op de 105e Tour de France. Met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic kleurde het de bergetappes en met Dylan Groenewegen won de Nederlandse ploeg twee massasprints. “We hebben het heel goed gedaan en mogen trots zijn”, aldus een tevreden Kruijswijk.

LottoNL-Jumbo rijdt knappe Tour

Kruijswijk beëindigde de tijdrit als 16e op 1:45 minuut van winnaar Tom Dumoulin. Voor Kruijswijk was het vooral zaak om zijn vijfde plaats te verdedigen. Romain Bardet en Mikel Landa kwamen uiteindelijk niet in de buurt van de tijd van Kruijswijk, waardoor LottoNL-Jumbo de Tour eindigt met twee man in de top-vijf. Helaas beleefde Primoz Roglic een mindere dag en kukelde hij van het podium, toch is men bij LottoNL-Jumbo tevreden.

Voor Kruijswijk is het een mooie opsteker. Na zijn bijna-gewonnen Giro kende hij een paar mindere jaren, waardoor hij zich dit jaar volledig focuste op de Tour. Met succes, want bergop behoorde hij tot de sterkste renners, resulterend in een vijfde plaats in het eindklassement. “Ik wist dat ik dit kon maar dit is een prima prestatie”, blikt hij terug op het ANP. “Als je in zo’n deelnemersveld bij de beste vijf eindigt, dan heb je het gewoon heel goed gedaan.”

Sprint- en klimploeg

In de rit naar de Alpe d’Huez liet Kruijswijk zich zien door meer dan 70 kilometer alleen aan de leiding te rijden. Het resulteerde niet in een etappeoverwinning, maar hij kreeg wel veel lof voor zijn moedige onderneming. “Normaal heerst Sky in een grote ronde en ze winnen nu ook. Maar we hebben ons wel laten zien”, aldus Kruijswijk. “Dat terwijl we ook voor onze sprinter Dylan Groenewegen hebben gereden. Primoz Roglic wordt vierde en ik vijfde. Dan mogen we tevreden zijn.”

Share this post