Kruijswijk: ‘We gaan zeker nog wat proberen’

Kruijswijk: ‘We gaan zeker nog wat proberen’

Steven Kruijswijk en Primoz Roglic kleurden de zeventiende etappe. Beide renners van LottoNL-Jumbo vielen aan en klommen uiteindelijk naar de vierde en zesde plaats. “We hebben vandaag als ploeg goed gereden. Ik ben blij met wat we hebben laten zien”, zegt Kruijswijk op de site van zijn ploeg.

‘Bevestiging dat we goed bezig zijn’

Roglic viel meerdere keren aan en dunde de groep met klassementsmannen flink uit. “Ik heb mijzelf gegeven voor honderdtien procent en ik ben blij met wat ik vandaag heb laten zien. Ik wilde tijd pakken op mijn directe concurrenten, maar dat is helaas alleen gelukt op Froome”, legt Roglic uit. Hij finishte net voor Tom Dumoulin als vierde en pakte tijdwinst op Froome. Met nog een bergrit en tijdrit in het verschiet is er nog veel mogelijk. “Het is nu een kwestie van de focus houden en te blijven vechten tot in Parijs.”

Kruijswijk kan ook tevreden terugkijken op de korte bergrit. Hij finishte als zesde en is ten koste van Mikel Landa één plaats gestegen in het klassement, waardoor hij nu op de zesde positie staat. “Wat wij hier laten zien, is wel een bevestiging dat we goed bezig zijn. De Tour is nog niet gedaan. Ik wil in Parijs zo hoog mogelijk eindigen, dus we gaan zeker nog wat proberen. We blijven vechten.”

Share this post