Kruijswijk rijdt beresterke tijdrit en klimt naar derde plek

Kruijswijk rijdt beresterke tijdrit en klimt naar derde plek

Steven Kruijswijk heeft een geweldige zaak gedaan in het algemeen klassement. De Nederlander rammelde de 32 kilometer lange tijdrit af als vierde en klimt naar de derde plaats in het algemeen klassement. Rohan Dennis was in de tijdrit duidelijk een maat te groot voor de rest van het veld.

Dennis en Kruijswijk de winnaars

De erkende tijdritspecialisten kwamen al heel vroeg in actie. Alle ogen waren gericht op Rohan Dennis, Victor Campenaerts en Jonathan Castroviejo, maar uiteindelijk kon alleen Dennis alle verwachtingen waarmaken en bleef hij zijn concurrenten bijna een minuut voor. Op dat moment was het nog wachten op de klassementsmannen, al werd daar geen stunt van verwacht.

De ene klassementsman begon beter dan de andere aan de 32 kilometer lange tijdrit, maar er was één iemand die er enorm boven uitstak: Steven Kruijswijk. Hij dook bij het eerste tussenpunt liefst vijf seconden onder de tijd van de Australiër. Bij het tweede tussenpunt leverde hij een halve minuut in ten opzichte van Dennis, maar had hij wel al meer dan een minuut te pakken op de Colombianen Quintana en Lopez. De etappeoverwinning van Dennis kwam niet meer in gevaar.

Kruijswijk wint tijd

Kruijswijk finishte uiteindelijk op 51 seconden van Dennis, goed voor de vierde plaats in de daguitslag én twee plaatsen winst in het klassement. Quintana en Lopez gaven bijna anderhalve minuut toe op de Nederlander, waarna ook Valverde (44 seconden) en Yates (36 seconden) de tanden stuk beten op de tijd van Kruijswijk.

In het klassement blijft Yates aan de leiding staan en bedraagt zijn voorsprong op Valverde 33 seconden. Kruijswijk volgt als derde op 52 seconden, waarna Quintana (1:15 minuut), Enric Mas (1:30 minuut) en Lopez (1:34 minuut) volgen. Kelderman werd 17e in de tijdrit en blijft 12e staan.

Uitslag 16e etappe Vuelta a España 2018

1. Rohan Dennis (BMC) 37:57 minuten
2. Joey Rosskopf (BMC) + 50 seconden
3. Jonathan Castroviejo (Sky) ,,
4. Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) + 51 seconden
5. Michal Kwiatkowski (Sky) ,,
6. Enric Mas (Quick-Step) + 1:03 minuut
7. Nelson Oliveira (Movistar) + 1:05 minuut
8. Laurens De Plus (Quick-Step) + 1:07 minuut
9. Simon Geschke (Sunweb) + 1:10 minuut
10. Kasper Asgreen (Quick-Step) ,,

Uitslag en klassement

Share this post