Kruijswijk mede door knieklachten op achterstand, Poels mikt op ritwinst

Kruijswijk mede door knieklachten op achterstand, Poels mikt op ritwinst

De Vuelta is amper twee dagen onderweg en Steven Kruijswijk kijkt al tegen een achterstand van 2:19 minuten aan. Zaterdag kwam hij in de ploegentijdrit ten val en daardoor was hij zondag niet helemaal fit. “Steven had vandaag een mindere dag en had wat last van zijn knie”, blikt Grischa Niermann terug op de etappe.

‘Klassement is nog niet voorbij’

Kruijswijk finishte in de tweede achtervolgende groep op 1:43 minuut van ritwinnaar Nairo Quintana. Op de Alto de Puig Llorença kwam de nummer drie van de afgelopen Tour al vroeg in de problemen. Niet geheel verrassend, want in de Tour verloor hij vroeg in de ronde op de eveneens steile aankomst naar La Planche des Belles Filles ook al wat tijd op zijn concurrenten. Op het vlakke kon Kruijswijk zondag de schade nog enigszins beperken.

Na een slechte ploegentijdrit en een slechte eerste rit-in-lijn kijkt Kruijswijk al tegen een achterstand van 2:19 minuten aan. Hij bezet de 51ste plek in het klassement, maar weet dat zijn geliefde terrein nog moet komen. “Hij is gisteren toch hard de hekken ingereden. Steven had er graag anders voorgestaan na twee dagen, maar zijn klassement is zeker nog niet voorbij”, aldus Niermann.

Schade voor Poels en Ineos

Voor Wout Poels gaat die vlieger niet op. Zijn klassement is na de tweede etappe al om zeep geholpen. Bij afwezigheid van Egan Bernal, Chris Froome en Geraint Thomas deelt hij samen met Tao Geoghan Hart het kopmanschap bij Ineos, maar na bijna zes uur koersen staat de Limburger – net als Geoghan Hart – al op een achterstand van tien minuten.

“De etappe verliep voor ons prima, tot de laatste klim. Daar kregen onze kopmannen het moeilijk”, legt ploegleider Nicolas Portal uit op hun site. “Alleen David de la Cruz kon de klassementsmannen nog een beetje volgen, maar we mogen absoluut niet tevreden zijn met het resultaat. Helaas hoort dit bij het wielrennen. We hebben nog drie weken te gaan en genoeg om voor te rijden.”

Poels moet zijn klassementsambities al na twee dagen in de koelkast parkeren. “Ik kon gewoon niet volgen. Het is duidelijk dat ik nog moet groeien in deze Vuelta. Ik hoop later in de ronde mee te doen voor ritzeges”, aldus Poels.

Wout Poels 2019

Share this post