Kruijswijk: ‘Ik kan met vertrouwen vooruit kijken’

Kruijswijk: ‘Ik kan met vertrouwen vooruit kijken’

Voor de tijdrit was al duidelijk dat Steven Kruijswijk van de top-vijf de beste tijdrit in de benen heeft, maar dat hij zoveel zou inlopen op Simon Yates en Alejandro Valverde (en Quintana en Lopez passeerde in het klassement) had hij niet verwacht. Het geeft hem veel vertrouwen voor de slotweek.

Iets te hard gestart

Bij het eerste tussenpunt dook Kruijswijk zelfs als enige onder de tijd van de uiteindelijke winnaar Rohan Dennis. Daarna liep het verschil met Dennis rap op, maar pakte Kruijswijk wel tijdwinst op zijn belangrijkste concurrenten. Yates verloor in de 32 kilometer lange tijdrit 37 seconden op de Nederlander, Valverde 44 seconden, Quintana 1:29 minuut en Lopez 1:38 minuut.  “Bij het eerste tussenpunt zag ik dat ik de beste tijd had. Toen dacht ik: ik heb iets verkeerd gedaan. Het bleek ook wel dat ik iets te snel was gestart. Vanaf dat punt heb ik zo gedoseerd mogelijk proberen te rijden”, blikt hij op de site van zijn ploeg terug.

Het resulteerde voor Kruijswijk in een knappe vierde plaats, op slechts een seconde van nummer twee Joey Rosskopf. “Ik wist dat het parcours goed voor mij zou zijn. Quintana en Lopez zijn toch wat minder geschikt voor dit parcours. Al met al een goede dag dag voor mij, een vierde plaats is heel erg mooi.”

Vertrouwen

Met nog drie bergetappes te gaan en twee vlakke etappes lonkt het podium. Of misschien zelfs meer, want de achterstand op de wel heel sterk ogende Yates bedraagt minder dan een minuut. “Ik kan met vertrouwen vooruit kijken. Als ik zo’n tijdrit er uit kan persen, zit het wel goed. We zien zondag wel waar het eindigt.”

Share this post