Kruijswijk en Jumbo-Visma maken indruk: ‘De ploeg is heel goed’

Kruijswijk en Jumbo-Visma maken indruk: ‘De ploeg is heel goed’

Steven Kruijswijk maakte op de Tourmalet een ijzersterke indruk. Waar Geraint Thomas, Nairo Quintana, Richie Porte en Enric Mas tijd moesten toegeven, daar klom Kruijswijk met de besten omhoog. Achter Thibaut Pinot en Julian Alaphilippe finishte hij als derde, mede dankzij het werk van zijn ploeggenoten.

Maximale geven

Jumbo-Visma kreeg vrijdag een flinke klap te verwerken door het uitvallen van Wout van Aert. Zaterdag ging de knop om en was er nauwelijks iets van de val te merken. Terwijl ploegen als Movistar en Ineos waren uitgedund tot enkel de kopmannen, kon Kruijswijk tot diep in de finale nog rekenen op de steun van Laurens De Plus en George Bennett. Pinot pakte de overwinning, maar op zes seconden van de Fransman finishte Kruijswijk in het wiel van Alaphilippe als derde. Op onder andere Thomas won hij een halve minuut.

Kruijswijk is gepromoveerd van podiumkandidaat tot topfavoriet. “Ik ga gewoon elke dag het maximale geven. Als ik zo rijd, dan komt het goed. Als ik deze lijn doortrek, mag ik het vertrouwen hebben dat ik meedoe om het podium”, zei hij na afloop tegen de NOS.

Goede ploeg

Op de Tourmalet moest Kruijswijk zijn ploeggenoten zelfs tot kalmte manen. “Die ploegmaten van mij reden zó hard. De eerste tien dagen doen we mee met de sprints en nu zitten we hier met drie man voorin op de Tourmalet. De ploeg is echt zo goed, dat is mooi om te zien.”

Share this post