Kruijswijk bezet vijfde plek: ‘Ik sta er goed bij’

Kruijswijk bezet vijfde plek: ‘Ik sta er goed bij’

Na vijftien etappes staat Steven Kruijswijk op de vijfde plaats in het algemeen klassement van de Vuelta a España. Zondag had hij het in de koninginnenrit erg lastig, maar knokte hij zich knap terug en verloor hij amper tijd op zijn concurrenten. De Nederlander is blij met zijn huidige vorm en positie in het klassement. “Ik sta er voorlopig goed bij.”

Eigen tempo naar boven

LottoNL-Jumbo begon aanvankelijk met twee kopmannen aan de Vuelta, maar zag George Bennett na twee mindere dagen afhaken voor een toppositie. De Nieuw-Zeelander sprong zondag samen met Danny van Poppel mee in de vlucht van de dag en werd teruggepakt op de flanken van de Lagos de Covadonga. Daarna was het de beurt aan Kruijswijk om zijn klassement te verdedigen. Miguel Angel Lopez, Nairo Quintana, Enric Mas en Simon Yates maakten een sterkere indruk, maar Kruijswijk had het samen met Alejandro Valverde lastiger. Kruijswijk reed in zijn eigen tempo terug naar de groep en wist zelfs nog voor Mas en Quintana te eindigen.

“Ik heb op de slotklim mijn eigen tempo gereden. Ik heb een paar keer moeten passen door de tempowisselingen, maar kon bij het ingaan van de slotkilometer terugkomen. Al bij al was het een prima dag en zat ik er goed bij. Nu eerst goed rusten en dan de focus op de slotweek. Er is nog veel mogelijk”, zegt hij op de site van LottoNL-Jumbo.

Kruijswijk en Kelderman

Kruijswijk bezet na vijftien dagen de vijfde plaats in het klassement op slechts anderhalve minuut van Yates. “Ik sta er voorlopig goed bij”, is Kruijswijk tevreden. Dinsdag gaat de Vuelta verder met een 32 kilometer lange tijdrit. Op papier zijn Yates, Valverde, Quintana en Lopez mindere tijdrijders, dus kan Kruijswijk een slagje slaan in het klassement.

Wilco Kelderman is de tweede Nederlander in het klassement op al bijna zeven minuten van Yates. Bij de Sunweb-kopman speelt het gebrek aan koershardheid op. “Ik ben niet goed genoeg. Zaterdag was al een voorbode daarvan. Maar de Vuelta gaat gewoon door en ik ook.”

Share this post