Kelderman verlaat met rugpijn de Tour de France

Kelderman verlaat met rugpijn de Tour de France

Voor Wilco Kelderman is de Tour de France vroegtijdig tot een einde gekomen. De Sunweb-renner heeft teveel last van zijn onderrug om nog door te gaan, zo laat zijn ploeg op de tweede rustdag in Nîmes weten.

Val

Kelderman zou aanvankelijk Tom Dumoulin bijstaan in de Giro d’Italia, maar door een val in maart tijdens de Ronde van Catalonië moest hij een streep door dat plan zetten. Het herstel heeft er flink ingehakt, en daar heeft Kelderman nog altijd last van. “Soms doet het lichaam niet wat je wil. Ik ga nu naar huis en nadenken over wat de doelstelling wordt voor de rest van het seizoen”, zegt hij in het persbericht.

“De laatste dagen heeft Wilco last gehad van rugpijn en stijfheid. De pijn werd op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets alleen maar erger, waardoor hij zijn vermogen niet meer kwijt kon op de pedalen. In plaats van de limiet op te zoeken, is het voor Wilco verstandiger om rust te nemen en thuis verder aan zijn herstel te werken”, aldus ploegarts Anko Boelens.

Kelderman stond in het klassement op de 121ste plaats. Eerder liet hij nog weten zich te richten op dagoverwinningen, maar dat zit er dus niet meer in. De Tour gaat dinsdag verder met 163 renners.

Share this post