Kelderman tevreden: ‘Ik word elke dag iets beter’

Kelderman tevreden: ‘Ik word elke dag iets beter’

Bauke Mollema kreeg zondag terecht alle aandacht voor zijn sterke optreden in de negende Vuelta-etappe, maar daarachter sleurde Wilco Kelderman op kop van de groep met alle klassementsmannen en finishte hij knap als zesde. Kelderman steeg naar de 14e plaats in het klassement, maar heeft al wel 1:50 minuut achterstand op leider Simon Yates.

Schade inhalen

Die schade liep hij tijdens de zesde etappe op. Door materiaalpech geraakte hij achterop en finishte hij pas na 1:44 minuut, er kon een flinke streep gezet worden door zijn klassementsambities. Toch herpakte Kelderman zich en was hij zondag van zinnen om tijd terug te pakken. Na een aanval van Miguel Angel Lopez versnelde Kelderman en kreeg hij Nairo Quintana met zich mee. Achter ritwinnaar Ben King, Bauke Mollema en Dylan Teuns finishte hij in dezelfde tijd als zijn Colombiaanse vrienden Quintana, Lopez en Rigoberto Uran.

“Er stond een flinke wind, dus vroeg aanvallen was geen optie. Ik vond een goed moment om aan te vallen, waardoor ik gelukkig wat tijd goed kon maken op de concurrenten. Helaas heb ik al aardig wat tijd verloren, maar aan de andere kant is het nog vroeg en hebben we nog twee weken te gaan. Lange tijd kon ik niet koersen, maar nu voel ik dat ik elke dag beter word.”

Boost

Ploegleider Aike Visbeek is blij met het optreden van Kelderman. “Wilco heeft aardig teruggeslagen met een late aanval in de laatste twee kilometer van de etappe, waardoor hij inloopt op andere concurrenten. Dit geeft hem een boost. We moeten nu kijken naar nieuwe mogelijkheden om tijd terug te pakken.”

Share this post